GAS

Door de invoering van de Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS) kunnen Vlaamse steden en gemeenten optreden tegen verschillende vormen van overlast die ze zelf bepalen.

 

De GAS-toepassing van Cevi is het instrument om de sanctionerend ambtenaar optimaal te ondersteunen in zijn taak.

Registratie

Bij de registratie van overtredingen en vaststellingen worden de persoonsgegevens automatisch opgeladen vanuit het bevolkingsbestand, dankzij de koppeling tussen beide programma’s. Hierdoor beschikt u altijd over de meest recente persoonsgegevens. Na het afronden van de registratie kunt u per overtreding of vaststelling besluiten al dan niet een GAS-dossier aan te maken.

Procedures en controleprogramma’s voor de opvolging van termijnen

Het systeem voorziet 5 procedures, afhankelijk van de soort overtreding en de leeftijd van de overtreder. Aan de hand van de ingegeven overtreding of vaststelling wordt de juiste procedure gekozen. U kunt eenvoudig een bemiddelingsprocedure, verweer en beroep aan een GAS-dossier toevoegen. De toepassing controleert en verwittigt op basis van de wettelijke termijnen. Zo kan de sanctionerend ambtenaar tijdig de nodige acties ondernemen in de afhandeling van dossiers.

GAS.Mobiel

De Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS) maken het de Vlaamse steden en gemeenten mogelijk om op te treden tegen verschillende vormen van overlast. Cevi biedt u een toepassing om uw GAS-dossiers te beheren en de sanctionerend ambtenaar en zijn medewerkers optimaal te ondersteunen in hun taak. Ondertussen is ook de toepassing GAS.Mobiel beschikbaar als uitbreiding. Met deze app kan de ambtenaar vaststellingen op straat registreren via een mobiel toestel.

GAS.Mobiel gebruiken

De toepassing GAS.Mobiel bestaat uit een app die met de parameters, overtredingen, vaststellers … werkt van uw bestuur. Uw GAS-database wordt bij installatie in de app opgeladen en daarna dagelijks automatisch gesynchroniseerd. Bij het opstarten en aanmelden gebeurt er een identificatie van het toestel en worden de toegangsrechten van de gebruiker geverifieerd.

Vaststellingen registreren

Cevi biedt standaard als mobiel toestel een Motorola TC55 aan. Wij installeren de app op uw toestellen zodat u zeker weet dat het toestel getest is met de ontwikkelde software. De Motorola TC55 is een zakelijke smartphone en mobiele computer ineen, die gebruik maakt van de Jelly Bean-versie van het Android besturingsssysteem. Dit robuuste toestel kan tegen een stootje en is dus uitermate geschikt voor werken in open lucht. Het toestel beschikt over een camera, waarmee u een foto kunt maken van de feiten.

Om bij een mobiele vaststelling een ticket te kunnen afdrukken, bieden we u een mobiele Bluetooth printer aan.

Interesse?

Wij geven graag een vrijblijvende demonstratie.