5G-frequenties toegekend aan NRB

Nieuwe perspectieven voor diensten met een hoge toegevoegde waarde voor particuliere en overheidsorganisaties

Het BIPT, de Belgische federale regulator van de telecomsector, heeft 5G-frequenties toegekend aan NRB. De toekenningsprocedure van deze 5G-frequenties is enkele maanden geleden van start gegaan. NRB had zich kandidaat gesteld naast de traditionele spelers uit de telecomsector. We waren dus een buitenbeentje.

“NRB gaat geen abonnementen aan particulieren verkopen. Onze business is B2B en het is voor dit doel dat wij de verkregen frequenties zullen gebruiken. We weten dat 5G zeer snel een absolute must zal worden voor het concurrentievermogen en de efficiëntie van bedrijven en overheidsdiensten. Het was dus van cruciaal belang voor onze klanten om te kunnen rekenen op een lokale speler, die hen goed kent, om zich onmiddellijk in deze nieuwe fase van de digitale revolutie te lanceren.” legt CEO Pascal Laffineur uit.

Het NRB 5G innovation lab is vanaf 24 juni operationeel: de Digital Transformation-teams zullen use cases en toepassingen met een zeer hoge toegevoegde waarde ontwerpen, waarbij 5G wordt geëxploiteerd in de verschillende sectoren waarin NRB actief is.

5G-frequenties toegekend aan NRB