Cevi/Logins kiest Awingu technology om cloud offering te lanceren

Cevi/Logins (www.cevi.be) en Awingu (www.awingu.com) sluiten partnership om nieuwe Cevi/Logins Software-as-a-Service (SaaS) offer voor Vlaamse lokale besturen in de markt te zetten. Cevi/Logins vervangt hiervoor Citrix door Awingu. Naast haar SaaS offer, zal Cevi/Logins Awingu ook intern gebruiken.

Cevi/Logins is een softwarehuis gespecialiseerd in het bouwen van moderne en betrouwbare informaticasystemen, vooral voor overheidsinstellingen (provinciebesturen, gemeenten, OCMW’s, politiezones, hulpverleningszones, intercommunales, zorgbedrijven, …) maar ook voor andere bedrijven. Cevi/Logins heeft een leidende positie in het automatiseren van processen en diensten bij Vlaamse lokale besturen.  Christoph Verheecke, CCO Cevi/Logins, voegt toe “Cevi/Logins wil de “trusted” partner van de lokale overheden zijn.  Wij willen onze klanten ontzorgen in deze snel evoluerende tijden.  Met Awingu geven we een oplossing aan de complexiteit.  Dat is ook wat onze klanten willen, oplossingen.”

Awingu, een ‘Gartner Cool Vendor in Unified Workspace’, bouwt een softwareoplossing vanuit haar hoofdkwartier in Gent. Awingu biedt zowel KMO’s als grote bedrijven een veilige werkplek die beschikbaar is in eender welke browser. Dat wil zeggen van eender waar en eender welk toestel. Awingu aggregeert Windows en Linux applicaties of desktops, intranet applicaties en documenten in een online werkplek. “Awingu is een unieke oplossing omdat het op een zeer makkelijke, schaalbaren en veilige manier klassieke software kan aanbieden in de browser in HTML5” zegt Walter Van Uytven, CEO Awingu. “We hebben vandaag zeer diverse klanten: van ziekenhuizen, lokale overheden tot banken en autofabrikanten. Echter ook softwarehuizen, zoals bijv Infodidac (België), Fargo Systems (VK), Peloton Software (Canada), vinden de weg naar Awingu in hun ‘journey to SaaS’. We zijn dan ook zeer blij dat Cevi/Logins ook voor Awingu kiest.”

Cevi/Logins is al sinds 1971 actief en heeft sinds die tijd een enorme groei doorgemaakt en een zeer sterke positie bij de Vlaamse lokale besturen. Sinds de beginjaren zijn de verschillende software pakketten enorm geëvolueerd. “onze klanten verwachten vandaag een geïntegreerde dienst. Ze willen af van de complexiteit om alles zelf te doen, en van de groeiende nood tot IT beveiliging” zegt Jan Deprest, Algemeen Directeur bij Cevi/Logins “Awingu is helemaal geschikt is voor onze doeleinden: het aanbieden van onze software pakketten als een dienst aan lokale besturen. Gebruikers loggen gewoon in via hun browser en de IT beheerders moeten zich niet bezig houden met complexe lokale installaties.” Cevi/Logins gebruikte voorheen Citrix om haar diensten vanop afstand aan te bieden. “Citrix is niet goedkoop en complex voor ons, en voor onze gebruikers. We volgen Awingu reeds geruime tijd, en de tijd was rijp voor ons om de overstap te maken. We kiezen duidelijk voor een eenvoudige en kost efficiënte oplossing.” voegt Jan Deprest toe.

About Awingu

Awingu is a unified, browser-based workspace. It empowers users to work and collaborate from virtually anywhere using any HTML5 browser-capable device. As a turnkey, online solution, Awingu brings the ease and convenience of platform agnostic mobility to the enterprise, and delivers everything you need — legacy and cloud apps, documents, and data — to stay productive. It requires zero configuration and zero client software installation, making IT administration a breeze. Awingu is headquartered in Ghent, Belgium with offices in the US. Learn more at www.awingu.com.